Pompen (zwembad)

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 72

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 72

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Zwembadpomp

Zoekt u een pomp voor uw zwembad. Wij hebben diverse modellen zwembadpompen van allerlei merken in ons assortiment.

Een zwembadpomp wordt in tegenstelling tot een vijverpomp op het droge geplaatst. Dit omdat een pomp direct in het zwembadwater wettelijk niet is toegestaan.

Het water komt via de bodemafvoeren van het zwembad een zwembadpomp binnen via het voorfilter. Een zwembadpomp is altijd voorzien van een voorfilter om ervoor te zorgen dat er geen stukken afval in de rotor van de pomp kunnen komen die de rotor kunnen blokkeren of beschadigen.  Het is daarom ook belangrijk dat het voorfilter niet verstopt raakt. Wanneer deze verstopt zal het water het pomphuis niet meer kunnen bereiken en zal er geen water verpompt worden. Controleer en leeg dus regelmatig het voorfilter van de zwembadpomp.

Vanuit het voorfilter stroomt het water het pomphuis binnen. Hier wordt het water doorgepompt naar een filterinstallatie. Meestal is dit een zandfilter. Omdat het water door het filterzand geperst moet worden is een zwembadpomp een stuk krachtiger dan een standaard pomp die bij een vijver gebruikt word. Bij een zwembad wordt dan ook gebruik gemaakt van een centrifugaalpomp. De motor van een centrifugaalpomp is dan ook een stuk groter, hierdoor is het stroomverbruik van een zwembadpomp een stuk hoger dan bij een vijverpomp.

Capaciteit doorstroming zwembad

Houdt bij de aanschaf van een zwembadpomp rekening met de capaciteit. De gehele inhoud van het zwembad zou eens in de 4 -6  uur door het filter verwerkt moeten worden.
Wij adviseren hierbij de 4 uur aan te houden omdat de capaciteit van een pomp al daalt wanneer een filter een beetje vervuild raakt. Wanneer met een licht vervuild filter de capaciteit daalt voldoed u nog aan de richtlijn van 6 uur.

Heeft u een zwembad met een inhoud van 60m3 betekent dit dat de pomp circa 15 m3 /uur moet pompen door het filter. (eens in 4 uur x 15m3/uur = 60m3 inhoud)

Omdat een pomp altijd weerstand ondervindt van filters en leidingen zal de pompcapaciteit tot 20% hoger moeten zijn. 

Veiligheid zwembadpomp

Laat het installeren van de stroomvoorziening van een zwembadpomp over aan een erkend elektra installateur.
Gebruik hierbij altijd een motorbeveiligingsschakelaar en zorg altijd dat de groep waarop een zwembadpomp is aangesloten voorzien is van een aardlekschakelaar.

Voor alle soorten zwembadpompen zoals Pentair, Speck Badu, Blue lagoon en Aquaforte ben je bij Nikoi online vijvercentrum aan het goede adres.

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2195 reviews

Wacht a.u.b...