Filters zwembad

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 54

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 54

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Zandfilter voor zwembad

Een zandfilter is het meest gebruikte filter voor het zwembad.

Werking van een zandfilter

Een zandfilter wordt gevoed door een zwembadpomp. Via de bodemafvoeren in het zwembad komt het water de pomp binnen waarna het water doorgepompt wordt het zandfilter in. 
Het water komt via een zeswegkraan binnen waarna het water zicht door verschillende lagen zand perst. Dit zand is opgebouwd uit verschillende lagen van grof naar fijn. Vuil, algen en andere verontreinigheden blijven steken in het zand. Aan de bovenzijde komt het water er gefiltert uit. Een zandfilter is een drukfilter, er is vaak enige druk meetbaar in het vat. Wanneer de druk in het vat toeneemt ( tot ca 0,5- 1 bar ) dient het zandfilter gespoeld te worden. Hiervoor is de zeswegklep. Door de zeswegklep in de reinigingsstand (backwash) te zetten wordt het water in de tegengestelde richting teruggespoeld en afgevoerd. In het zand achtergebleven vuil wordt hierdoor verwijderd. Door de stand in de stand rinse na te spoelen komt het zand weer schoon op de juiste plaats terecht. Laat de druk in het zandfilter nooit te ver oplopen, dit kan leiden tot schade aan het drukvat of aan de meerwegklep.

 

Aquaforte compleet zwembadfilter

zwembadfilter

Ben je op zoek naar een filtersystemen voor je zwembad? Bekijk ons assortiment zwembad filter systemen zoals complete zandfiltersets, losse zandfilters en voorfilters.

 

 1. Complete zwembad filtersystemen
  complete en compacte  zwembadfilters voorzien van een zwembadpomp met  voorfilter en een zandfilter met meerwegklep voor eenvoudige en snelle reiniging. 
  Zandfilters zorgen voor kraakhelder zwembadwater. Onze zwembadfilterset garanderen een snelle installatie en zijn eenvoudig in gebruik en onderhoud.


 2. Voorfilters
  Zwembad voorfilyters filteren het grove vuil uit het water alvorens deze door het hoofdfilter gezuiverd word van het fijne vuil.


 3. Zandfilter zwembad
  De meest gebruikte zwembadfilter. Het water wordt hier dor het zand geperst waar zelfs de allerkleinste vuildeeltjes achterblijven. Het resultaat is glashelder zwembadwater.

 

PLUG & SWIM FILTER CABIN

Bespaar meer dan 25 uur montagetijd
Bespaar op dure flexibele slang
Geen boorwerken
Geen schade door openbreken paden of gazon
Tijdsbesparing op het uitrekenen van de installatie
Met alleen het aanleggen van een zwembad bent u er nog niet. U dient na te denken over de filterpomp, de zandfilter, de aansturing, het leidingwerk en de gewenste doseringen. De Plug & Swim Filter Cabin is dé oplossing voor ‘alles in één’ filtratie van uw zwembadwater. In de Filter Cabin zijn hoogwaardige zwembadproducten van merken als Sugar Valley, Blue Lagoon UV-C, Pentair en Sta-Rite op een efficiënte manier geïntegreerd en voorgemonteerd. Dit met het doel een zwembad op een effectieve, snelle en veilige manier te voorzien van een gebruiksvriendelijk en compleet filtratiesysteem.

Mega zandfilters en Hydro-S 

Zandfilters met top mount of side mount zeswegkraan. 

 

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2130 reviews

Wacht a.u.b...