Watervallen en beeklopen

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 91

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 91

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Waterval 

Een waterval bij de vijver is niet alleen een mooi gezicht maar zorgt ook voor extra zuurstof in uw vijver. Bovendien kan deze voor een betere waterkwaliteit zorgen wanneer pomp en filter het water ontdoen van vuildeeltjes.
Kies voor een moderne of juist een natuurlijke waterval!

Een waterval met verlichting is een trend in de tuin. Deze Ubbink watervallen zijn ook bij ons leverbaar.

 

Wanneer u een waterval in uw vijver wilt creëren, zorg er dan voor dat uw pomp voldoende sterk is. Wanneer er grote hoeveelheden water door uw waterval gaan, is het noodzakelijk dat u een sterke filter en pomp inzet. Voor een gelijkmatige waterval kunt u de volgende formule gebruiken:

Breedte beekloop in cm x 100 = l/h  een waterval van 40 cm heeft 4000 liter per uur nodig. Met eventueel verlies in de leiding kunt u gebruik maken van een pomp van 5000 l/h.

 

De juiste pomp kunt u vinden in onze categorie pompen. hier kunt u de juiste pomp vinden door te zoeken op capaciteit en stroomverbruik.
 

Beekloop.

Het kabbelende water van een beekloop sttraalt rust uit in je tuin. Je kunt ook enkel een beekloop maken, een vijver is hiervoor niet nodig, wel heb je een opvangruimte of een pompkamer nodig voor het water. Deze dient groot genoeg te zien om het water wat in de beekloop loopt op te vangen en een reserve deel aan water. Dit reserve deel moet ruim voldoende zijn om de pomp onder te dompelen.

 

Water van een beekloop kan snel verdampen tijdens warme dagen. Zorg dus voor voldoende reserve capaciteit water.

 

Beeklopen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Je hebt natuurgetrouwe kunststof delen die je eenvoudig in elkaar kunt laten overlopen die een natuurlijke beekloop simuleren. 

Er zijn kant en klare zwarte beekloop elementen die je zelf kunt aankleden met planten en rotsen en grind.

Voor de strakke moderne tuin zijn er RVS beekloop elementen verkrijgbaar.

 

 

 

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2155 reviews

Wacht a.u.b...