Vijverfolie / Coating/ HDPE

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 104

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 104

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

VIJVERFOLIE OF EEN VOORGEVORMDE VIJVER

De keuze tussen een voorgevormde vijver of flexibele vijverfolie is geheel aan u. Een voorgevormde vijver heeft kant-en-klare geïntegreerde plantzones, terwijl vijverfolie geschikt is voor de grotere vijvers en vorm naar eigen wens. 

 

Voorgevormde vijver.

Het voordeel van een voorgevormde vijver is dat deze sterk zijn en gemakkelijk in te graven. Voorgevormde vijvers kunnen gemaakt zijn van plastic maar de grotere vijverbakken zijn van polyester.

 

Vloeibare vijverfolie

Voor het gebruik van vloeibare folie heb je een goede basis nodig. Meestal is dit een betonnen of polyester bak. De vloeibare vijverfolie wordt met een verfroller net als verf aangebracht en zal een wwaterdichte laag vormen.

 

PVC OF EPDM VIJVERFOLIE?

PVC-folie kan gelast of gelijmd worden. Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig gerepareerd worden. PVC vijverfolie wordt vaak niet meer gebruikt voor grotere vijvers omdat deze verhard en dan snel scheurt. (levensduur is nog geen 10 jaar). Voor de kleinere vijver is een pvc folie nog zeker een optie.

EPDM folie is gemaakt van milieuvriendelijk rubber. Het is zeer flexibel en rekbaar en bijzonder UV-bestendig en gaat hierdoor veel langer mee. U kunt ervan uitgaan dat onze EPDM vijverfolie zeer duurzaam is! Ook hebben wij echte vijverfolie (dus geen epdm voor daken). dit betekent dat onze vijverfolie gegarandeerd vrij is van weekmakers en andere voor vissen schadelijke stoffen die een dakfolie wel in zich heeft.

Vergeet niet onder de folie een goede beschermvlies te plaatsen. Hiermee voorkom je dat steentjes of wortels van planten de folie stuk maken. Dit geeft een langere levensduur en is bij veel merken een vereiste om aanspraak te kunnen maken op garantie mocht er iets mis zijn. 

 

Dikte van een vijverfolie

Hoe groter de vijver, hoe dikker de folie moet zijn. Eem vijver tot ca 6 meter kun je nog af met een 0,8mm folie ga je groter kun je beter kiezen voor een dikkere folie.

Voordat de folie gelegd wordt, moet een beschermdoek geplaatst worden dat de folie tegen wortels en stenen beschermt. Daar bovenop kan eventueel nog een steenfolie geplaatst worden. U kunt vijverfolie het beste op zonnige, warme dagen plaatsen.

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2130 reviews

Wacht a.u.b...