Testsets

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 132

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 132

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

VIJVERWATER TESTEN MET EEN TESTSET

Het is belangrijk het water in uw vijver regelmatig te testen. Met een water testset kunt u direct de waterwaarden van het vijverwater meten:

- test iedere twee weken PH, Ammoniak en Nitriet

- test iedere maand GH, KH en Nitraat

 

 waterwaarden 

Wanneer de waterwaarden verstoord blijken te zijn, doet u er goed aan om het water om de paar dagen te testen. De ideale waterwaarden zijn:

 - PH: 7-8,5

- Ammoniak: 0

- Nitriet: 0

- Nitraat: 0-80

- GH: 8-12

- KH: 5-12

Indien u afwijkende waarden constateert kunt u gebruik maken van onze waterbehandelingsmiddelen of bacteriën. Onze vijverwater testen kunt ook voor uw aquarium gebruiken.

 

Er zijn verschillende soorten testsets verkrijgbaar.

 

TESTSTRIPS

Deze kunt u eenvoudig een paar tellen in het vijverwater houden en door middel van kleuren de waarden aflezen. Deze manier van testen is snel en eenvoudig. Het nadeel is dat je via de kleuren op strip een afwijking hebt waardoor je slechts een indicatie krijgt van de juiste waarden, Het aantal te meten waarden is beperkt. Vaak beperken teststrips de test tot ph, gh, kh, no2,no3 en in sommige gevallen aanwezigheid van chloor ( cl )

 

DRUPPEL OF VLOEISTOF TEST

Deze manier van testen is een stuk nauwkeuriger. Een mix een aantal druppels vloeistof in een hoeveelheid water. Na een aantal minuten kunt u duidelijk de verkleuring waarnemen en de waarden via een kleurenstaal aflezen. Druppeltest zijn er voor bijna elke waarde, zo ook voor zuurstof en fosfaten. Dit is de meest gebruikte manier van water testen.

 

DIGITALE TESTSET

Digitale testsets meten vaak maar een ding maar zijn zeer nauwkeurig. 
Er zijn 3 soorten digitale testsets.

 

Een pocket meter dompel je eenvoudig in het water en je kunt direct de waarde aflezen op een display. Dit zijn vaak temperatuur en ph meters.

 

Waarden als nitriet en ammonia hebben vaak een extra vloeistof nodig. Mix vijverwater en een vloeistof in een reageerbuis en plaats de buis in de tester. De waarde is eenvoudig en nauwkeurig af te lezen op een display.

 

Testset voor computer of app

Er zijn tegenwoordig ook sets die werken door middel van een sensor in het water. Deze sensor sluit je aan op een computer waar je de waterwaarden kunt downloaden en uitlezen. Een voorbeeld hiervan is de Seneye. 
De waterwaarden kun je vaak ook uitlezen in een app via je tablet of mobiele telefoon.

 

Vijver thermometer

Het meest gebruikte testapparaat voor de vijver. Veel dingen zijn afhankelijk van de watertemperatuur. Denk aan het soort Koivoer maar ook de juiste dosering medicijnen.

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2130 reviews

Wacht a.u.b...