Quarantaine bakken

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

QUARANTAINE BAK KOI

 

QUARANTAINEBAK VOOR GEWENNING VAN KOI

Wanneer één van uw vissen ziek is, maar ook wanneer u koi wilt vervoeren, is een quarantaine bak haast onmisbaar. Zeker wanneer koi uit bepaalde gebieden komen, moeten zij zich eerst aanpassen aan de nieuwe watersamenstelling en temperatuur. Maar ook wanneer koi van de ene naar de andere gezonde vijver gaan, kan dit veel stress opleveren waardoor de afweer van de koi verzwakt. De slijmhuid wordt aangetast waardoor ze bevattelijker zijn voor (voor hen nieuwe) ziektekiemen. 

 

Nieuwe Koi wennen

Nieuwe Koi kun je gemakkelijk laten wennen in een quarantainebak. Wanneer je Koi uit een andere vijver direct bij jou in de vijver plaatst heb je grote kans dat deze gaat springen met het gevaar dat hij uit de vijver springt. Een quarantainebak is makkelijker af te dekken. Vergeet niet regelmatig het water te verversen met vijverwater zodat de nieuwe Koi aan het nieuwe water kan wennen. 

 

Een quarantaine bak is dan ook erg belangrijk ter bescherming van de koi en eventuele andere aanwezige vissen. De quarantaineperiode dient minstens 6 tot 8 weken te duren. U kunt de bak het beste in een garage plaatsen en voorzien van een mechanisch filter, beluchtingspomp, verwarmingsunit en afdeknet. Stel de quarantaine bak al een aantal weken van tevoren in werking.

 

QUARANTAINEBAK VOOR BEHANDELING VAN KOI

Een Quarantainebak is ideaal wanneer een vis de eerste symptonen van ziekte vertoont en de rest van de vissen ongedeerd is.
In een quarantainebak behandel je de zieke Koi apart zonder dat je de hele vijver hoeft behandelen.  Dit is doeltreffender, je verbruikt minder medicijnen en voorkomt stress en uitval van het filter in de vijver.

De vissen in de vijver hoef je dan ook niet te behandelen als deze niets mankeren. Vooral met antibiotica schuilt het gevaar van resistentie wanneer je de vissen onnodig behandeld.

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2195 reviews

Wacht a.u.b...