Pompen

Speciaal Uitgelicht

 

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 728

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 728

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

VIJVERPOMPEN

Kies de juiste vijverpomp voor de toepassing die je gaat gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten vijverpompen, elk met eigenschappen die de pomp geschikt maken voor een bepaald doel. 

 

Welke vijverpomp

Kies bij ons de juiste toepassing en je houd de geschikte pompen over. Wilt u meer informatie over de juiste vijverpomp bekijk dan ons artikel over vijverpompen.
Vijverpompen kun je onderverdelen in de onderstaande soorten:

 

FILTERPOMP:

Een filterpomp is een vijverpomp die uitermate geschikt is voor het verpompen van vuil water naar filters of naar watervallen en beeklopen. Dit is dus ook de meest verkochte vijverpomp. De grote open waaier en korf met openingen laat toe dat vuildeeltjes van 6-8mm zonder problemen door de pomp gaan. Filterpompen of beeklooppompen zijn vaak energiezuiniger dan fonteinpompen omdat ze minder krachtig zijn en 24 uur per dag aanstaan.

 

FONTEINPOMP:

Deze krachtige vijverpompen hebben een grote opvoerhoogte en zijn sterk genoeg om een mooie fontein te creeren. Ze kunnen geen vervuild water verpompen anders raken de sproeiers van de fontein verstopt en hebben daarom vaak een spons of klein voorfilter die het vuil tegenhoud. Deze pompen zijn vaak wat zwaarder in energieverbruik omdat ze een grote opvoerhoogte hebben om het water door de fonteinsproeier te persen.

 

CIRCULATIEPOMP:

Zorgt voor watercirculatie waardoor afvalstoffen zoals ammoniak en nitraat sneller aan de lucht worden afgegeven. Kooldioxide en zuurstof worden daardoor weer sneller opgenomen. Samen zorgt dit voor een goede plantengroei en gezond bacterieleven. Dit zijn vaak enorm energiezuinige pompen omdat het water alleen maar verplaatst hoeft te worden en niet door een fontein of filter hoeft te worden geperst.

 

ASSORTIMENT EN ONDERHOUD VIJVERPOMPEN

Bij Nikoi Vijvercentrum vindt u verschillende soorten en merken vijverpompen. Zowel vijverpompen voor droogopstelling, waardoor u er voor onderhoud gemakkelijk bij kunt, of natte opstelling(onder water), waardoor hij mooi uit het zicht is. De vuistregel is dat een vijverpomp 50-75% van de inhoud van de vijver per uur moet kunnen verpompen.

 

Plaats de pomp zo diep mogelijk in de vijver en gebruik een slang met een zo groot mogelijke diameter om verstopping te voorkomen. Laat de vijverpomp in de zomer continu draaien, maak hem in de winter schoon en bewaar hem binnen. Zo heeft u er zo lang mogelijk profijt van! Heeft uw Koi in de vijver of meerdere andere vissen laat de pomp dan heel het jaar draaien en houdt de vijver ijsvrij.

 

ENERGIEZUINIGE VIJVERPOMPEN

Nikoi heeft een ruim assortiment aan energiezuinige vijverpompen zoals Oase en Messner. U kunt via het selectiemenu eenvoudig zien hoeveel een vijverpomp verbruikt en daar uw keuze op aan passen. Ook zijn er vijverpompen die in stroomverbruik minderen wanneer u het toerental regelt, een voorbeeld hiervan is de Oase aquamax premium en de blue eco. U kunt op deze manier tot wel 200 euro per jaar besparen op uw energierekening. Een reden om dus eens serieus te kijken naar het gebruik van een energiezuinige vijverpomp.

 

VIJVERPOMP MET FILTER EN UV

Er zijn ook pompen met ingebouwd biologisch filter en een uv-lamp. U vindt deze in de categorie onderwaterfilters

Beregeningspompen

Klik voor een grondwaterpomp of een pomp voor uw beregeningsinstallatie

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2130 reviews

Wacht a.u.b...