Filtersystemen

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 840

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 840

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

HET VIJVERFILTER IS HET HART VAN DE VIJVER. EEN GOED VIJVERFILTERSYSTEEM ZORGT VOOR HELDER WATER ZONDER AFVALSTOFFEN.

Afvalstoffen worden geproduceerd door de vissen en het afval in de vijver zoals bladeren en slib. Een goed vijverfilter bestaat uit een voorfilter die het zichtbare vuil uit het water filtert gevolgd door een biologische filtering waar ammonia en nitriet omgezet worden naar het minder schadelijke nitraat. Een nieuw vijverfilter kunt u opstarten met behulp van vijver bacterien. Een zwemvijver of een natuurvijver met planten en slechts enkele goudvissen gebruikt een heel ander filtersysteem als een vijver met veel of grote Koi. Welk vijver filtersysteem geschikt is voor uw vijver is ondere andere afhankelijk van het soort vijver, de inhoud en de visbezetting.

Een vijverfilter, die zowel onder als boven water gebruikt kan worden, vindt u hier. Vijverfilters breken overbodig voer af en verzamelen vuil onderin. EconoBead en Ultrabead  Koi vijver filtersystemen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Er bestaat zelfs een complete filterinstallatie die al voorgemonteerd is en in slechts 15 minuten te installeren is. Uniek op de Europese vijvermarkt!

 

vijverfilter kopen

filter voor vijver: welke heb ik nodig

 1. Beadfilters
  Vijver filter systeem voor -zwem-vijvers en Koivijvers. Gesloten vaten gevuld met beads. Dit zijn korreltjes waaraan zich de bacterien hechten die nodig zijn voor de biologische filtering van het vijverwater.

 2. Biofilter (tonnen)
  Kleine bijzetfilters ter ondersteuning van het biologisvch filterproces in de vijver. Biofiltertjes zijn vaak kleine drukvaatjes.

 3. Complete filtersets
  Op elkaar afgestemde filtersets met een filter, een pomp, en vaak uvc-filter.  Makkelijk te installeren en ideaal voor starters.

 4. Doorstroomfilters
  Een open filter waarbij de pomp het water vanuit de vijver naar het filter pompt. Het water stroomt door de druk van de pomp door het filter om er aan de andere kant weer uit te stromen.
  Een stromingsfilter plaatst u altijd boven het waterniveau. Wanneer u deze onder waterniveau plaatst kan het water niet terugstromen en zal het filter overlopen. Vaak worden deze vijver filter systemen aan de rand van de vijver tussen de struiken of bovenaan een waterval of beekloop geplaatst. 

  Kamerfilters voor Koi vijvers zijn ook doorstroomfilters omdat het water erdoorheen stroomt. Deze worden wel vaak met de bovenzijde gelijk gehouden aan het waterniveau. Dit is mogelijk omdat er geen pomp is die het water in het filter pompt. Het water loopt hier via de wet van de communicerende vaten onder zwaartekracht het filter in via een of meerdere leidingen. Een pomp verplaatst het water uit het filter naar de vijver.

 5. Drukfilters
  Een drukfilter is een gesloten filter. Het water stroomt door de druk van de pomp die in de vijver ligt door het filter. Omdat het filter geheel gesloten is behoudt het de druk waardoor het water vanuit het filter omhoog gepompt kan worden naar bijvoorbeeld een waterval, beekloop of over een vijverrand. Een drukfilter kan -gedeeltelijk- ingegraven worden. Wij adviseren altijd het deksel iets boven waterniveau te houden. Dit omdat het filter anders overstroomt wanneer u het deksel eraf haalt voor onderhoud. U kunt het filter ook geheel ingraven en voor onderhoud omhoog halen. 

  Beadfilters voor Koivijvers zijn ook drukfilters. Deze worden gevoed door een pomp die het water uit een voorfilter haalt en naar het beadfilter pompt.

 6. Eiwitafschuimers
  Deze filters zetten aanwezige eiwitten om in schuim. Aan dit schuim hechten zich afvalstoffen met als resultaat helder en zuiver water.

 7. Meerkamer Filters
  Filters die bestaan uit meerdere filters achter elkaar in een behuizing. Zo wordt vaak de eerste kamer gebruikt om grof organisch vuil te filteren en de opvolgende kamers om de afvalstoffen als ammonia en nitriet te filteren.

 8. Module filters
  Koppelbare modules. Elke module is in te richten als een andere filterfunctie. Zo kan de eerste module dienen als voorfilter om grofvuil te scheiden, de volgende modules als biologisch filter met in elke module een ander filtermateriaal. Meestal is de laatste module een nitraatverwijderaar of pompkamer.

 9. Onderwater filters
  Kleine filters die direct in de vijver worden geplaatst. Vaak zijn deze in conmbinatie met een fontein. In de behuizing bevind zich een kleine filter, uv-lamp en pomp.

 10. Overige
  pompkamers en waterfilter

 11. Plantenfilters
  Kant en klare plantenfilters als extra filtering bij bijvoorbeeld Koivijvers.

 12. Skimmers
  Filter om drijvend vuil van het wateroppervlak te verwijderen.

 13. Trickle filter/ torens
  Filter die in de hoogte is geplaatst. Het water valt van boven naar beneden (uiteraard) en valt hierbij door een of meerdere lagen filtermateriaal. Hierdoor ontstaat enorm zuurstofrijk water waardoor nitrificerende bacterien snel vermenigvuldigen en zorgen voor uitstekende waterzuivering.

 14. Trommelfilters
  Een vaak rvs trommel waar zeefelementen in zitten. Het water gaat door de zeefelementen de trommel in. Wanneer de filters vervuilen draait de trommel rond en worden de zeven automatisch schoongemaakt.

 15. Vlies filters
  Het water valt door een vlies waardoor het vuil op het vlies achterblijft. Wanneer het vlies zo veel vervuild raakt dat het dicht slibt word het vlies verder getrokken zodat er weer een schoon stuk vlies tevoorschijn komt.

 16. Y-Filters
  kleine waterfilters gebruikt voor kleine installaties en kraanwater. De filterpatronen dienen regelmatig vervangen te worden.

 17. Zandfilters
  Drukfilters waarbij het water door een laag zand gedrukt word. Doordat het zand dicht op elkaar zit houdt het zelfs heel kleine vuildeeltjes tegen. Zandfilters worden vaak gebruikt bij zwembaden.
 

 

Maak uw keuze uit ons uitgebreide assortiment koifilters, beadfilters, voorfilters, 2, 3, of 4 kamerfilters, drukfilters enz.

 

Soorten filtersysteem

Het filter bestaat uit 2 delen Het vuilfilter en het Biofilter. Het vuilfilter word ook wel voorfilter genoemd en is bedoeld om het grove organische vuil op te vangen. Het biofilter zorgt ervoor dat schadelijke stoffen zoals ammoniak en nitriet verwijderd worden. Meer informatie hierover vind je in ons artikel over vijverfilters

 

MATTEN EN FILTERMATERIAAL VOOR BIOFILTER EN VIJVERFILTERSYSTEMEN

Bij Vijvercentrum Nederland vindt u ook filtermedia zoals japanse matten, red-x zeoliet, lava en substraat voor uw bio filter vijver filter die voor de aanhechting van bacteriën zorgen. Deze zijn eenvoudig te reinigen. Met een vijverfilter houdt u uw vijver schoon!

biofilter vijver kopen

Bij Nikoi koopt u veilig en tegen de laagste prijs uw filtersysteem voor uw vijver.

 • bio filtersysteem
 • filterset vijver
 • Koi vijver filter
 • zwemvijver filtersysteem

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2025 reviews

Wacht a.u.b...