Filtermateriaal

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 222

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 222

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

FILTERMATERIAAL VIJVER

Er zijn vele verschillende soorten filtermateriaal voor de vijver. Elk filter materiaal heeft een verschillende functie. Zo zorgen filterborstels en Filterschuim matten ervoor dat het grove organische vuil tegengehouden word. Voor de siervijver en kleine visvijver worden vaak filtermat grof of filtermat fijn gebruikt om het grof vuil te filteren in combinatie met lavastenen als biologisch filter.
Bio carriers zijn dragers van goede bacterien die ervoor zorgen dat via een biologisch proces schadelijke stoffen worden omgezet naar minder schadelijke stoffen. Er zijn ook filtermaterialen die schadelijke stoffen opnemen zoals filterkool en zeoliet.

 

BIOLOGISCH FILTERMATERIAAL BIO CARRIER

Vijver filter materiaal voor de Koivijver zoals Kaldness K1 , Siporax, lavastenen en Japanse mat. Deze materialen werken als bio carrier, hieraan hechten de bacteriën die schadelijke stoffen zoals ammonia en nitriet omzetten naar het minder schadelijk nitraat.
Je vind biologisch materiaal in beadfilters, drukfilters en trickle filters. Ook de kunststof ringen in veel kleine drukfilters zijn bio carriers.

 

Bewegend bed / statisch bed medium 

Biocarriers die gebruikt worden in een bewegend bed of bwb. Het bekendste product hiervan is misschien wel de Kaldness ofwel K1 genoemd. Tegenwoordig worden dezelfde materialen gebruikt in statisch bed voorfilters. 

 

NITRAATHARS

Nitraathars neemt de nitraat op uit het water.  Zodra dit geen nitraat meer op kan nemen zal de nitraatwaarde niet meer afnemen. U kunt het nitraathars dan regenereren met jodium vrij zout. Door de nitraathars in een bak met zout te leggen zal het proces worden omgekeerd en het nitraat afgeven. Nadat u het gespoeld heeft kan de nitraat hars terug in het filter.

 

FILTERKOOL EN ZEOLIET

Zeoliet vijver

Zeoliet materialen voor de vijverfilter nemen schadelijke stoffen op die niet in de vijver gewenst zijn. Zo neemt Zeoliet vooral ammonia en nitriet op uit het water

 

Actieve kool of active carbon

Actieve kool neemt vooral organische kleurstoffen en organische zuren op daarnaast neemt het ook (rest) sporen van medicijnen op. Daarom dient active carbon altijd verwijderd te worden wanneer  medicijnen in de vijver gebruikt worden.
Active carbon neemt geen ammonia of nitriet op.

 

Op deze pagina kunt u online de mogelijkheden van filtermateriaal voor vijver bekijken en bestellen bij NIKOI.NL.

Er zijn voor elk filter materiaal verschillende mogelijkheden. Zo gebruikt u voor een tricklefilter andere vijver filter materialen als in een drukfilter of vortex filter.

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2031 reviews

Wacht a.u.b...