Van laag naar hoog sorteren

1-10 of 25

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Video over wie wij zijn en wat zij doen

dinsdag 3 oktober 2017 14:00:51 Europe/Berlin

Labels:

Reacties | Geplaatst in Laatste vijvernieuws door Nikie van Oers

Welke UV-C lamp

donderdag 20 april 2017 07:27:32 Europe/Berlin

uv lamp
UV-C lamp voor de vijver

Wanneer je last hebt van een groene vijver kun je dit makkelijk tegengaan door gebruik te maken van een UV-C lamp. Een UV-C lamp is een UV lamp met een ultraviolette straling. In tegenstelling tot wat vaak gedacht word helpt een UV-C lamp niet tegen draadalgen die als slierten in de vijver voorkomen. Een UV-C lamp werkt alleen tegen de eencellige zweefalgen die het groene water veroorzaken. Dit groen water ontstaat vaak in het voorjaar en bij hogere temperaturen wanneer de planten (nog) niet voldoende voedingsstoffen uit het water nemen. Omdat er een overschot is van voedingsstoffen kunnen de zweefalgen explosief vermenigvuldigen. Wanneer er heel veel zweefalgen in het water zitten zal het water een groene gloed krijgen.

Hoe werkt een UV-C lamp.

Een UV-C lamp straalt ultraviolet licht uit dat niet de zweefalgen dood maar als het ware steriel maakt. Door de kern van de cel te vernietigen wordt het de zweefalgen onmogelijk gemaakt te vermenigvuldigen en zullen sterv...

Lees meer

Labels:

Reacties | Geplaatst in Vijverblog door Nikie van Oers

De Koi kenner deel 5: Utsurimono

maandag 14 maart 2016 12:31:14 Europe/Berlin

Hi UtsuriUtsurimono.

De Utsurimono is een tweekleurige vis die steeds zwart als basis heeft. De meest bekende en ook meest voorkomende, is de combinatie van zwart met wit ofwel de Shiro Utsuri. 

Deze variëteit is in feite de basis voor de Showa. De Showa is voortgekomen uit een liefdesaffaire van een Ki Utsuri en een Kohaku maar kan ook spontaan opduiken bij variëteiten die zwart als basis hebben. Als je stelt dat een Sanke eigenlijk een Kohaku is met zwarte vlekken dan is een Showa een Shiro Utsuri met rode vlekken. Naast de bekende Shiro Utsuri zie je vaak de combinatie van zwart met rood. Deze heet Hi Utsuri. Hi betekent rood. Er zijn overigens nog een aantal andere Japanse woorden voor rood: b.v. aka en beni. Er bestaat ook een Ki Utsuri. Ki betekent geel. Dat is dus een zwart met gele vis. Deze is heel zeldzaam geworden omdat er in Japan nauwelijks vraag naar was. Hij was ook niet bijster aantrekkelijk. Het was echter wel de oervorm van de Utsurimono, ofwel de eerste Utsuri die werd ontwikke...

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Koi-Blog door Nikie van Oers

Mini vijver

vrijdag 4 maart 2016 13:42:34 Europe/Berlin

Minivijver op balkon of terras

Ook in de kleine tuin of wanneer je helemaal geen tuin hebt kun je zelfs in de huiskamer of op het balkon jouw eigen vijver te creëren. Steeds vaker vind je in de winkels speciale minivijvers gemaakt van natuursteen of bestaand uit een kunststof kuip met daar omheen een houten geraamte. Deze vijvers zijn in verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te plaatsen omdat deze terras- of balkonvijvers niet in de grond zitten, maar op de grond staan. De kosten gaan vaak niet verder dan de aanschaf van de minivijver, planten en enkele visjes. Een minivijver met planten en enkele vissen is zelfvoorzienend en heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

Plaats van een minivijver.

Omdat een minivijver niet diep is kan deze snel opwarmen, daarom mag deze niet in de volle zon staan. Probeer indien mogelijk een plaats te vinden met slechts enkele uurtjes of zelf helemaal geen direct zonlicht. Wanneer de minivijver in de zon staa...

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Vijverblog door Nikie van Oers

Nikoins, het online spaarsysteem van Nikoi!

maandag 29 februari 2016 08:24:51 Europe/Berlin

Nikoins in EuropaBestel online en spaar NiKoins voor gratis vijverproducten bij uw volgende bestelling.

NiKoins is het online spaarsysteem van Nikoi online vijvercentrum.

Elke geregistreerde particuliere klant ontvangt bij besteding van elke €50,- één NiKoin.
Een NiKoin heeft een waarde van € 1,-. U spaart dus al snel voor hoge kortingen of zelfs gratis producten. U kunt binnen uw accountgegevens een overzicht terugvinden van de door u gespaarde NiKoins.

Hoe werken NiKoins

 • Bij besteding van elke € 50,- in onze webwinkel ontvangt u als particulier geregistreerde klant automatisch één NiKoin.
 • Deze kunt u inwisselen bij een volgende bestelling door in de betaalmethode het aantal NiKoins in te geven dat u wilt inwisselen.
 • De korting wordt direct verrekend op het eindtotaal.

Het gebruik van NiKoins is gratis maar is wel aan enkele voorwaarden gebonden.

Stapels met Nikoins

 • NiKoins worden enkel toegekend aan particuliere geregistreerde klanten.
 • NiKoins worden enkel toegekend aan door u geplaatste online bestellingen. U ontvangt geen s...
Lees meer

Labels:

0 Reacties | Geplaatst in Vijverblog Laatste vijvernieuws door Nikie van Oers

Zweef en draadalgen

woensdag 24 februari 2016 09:42:36 Europe/Berlin

zweefalgenAlgen in de vijver

Er zijn vele soorten algen maar wij maken vaak onderscheid tussen 2 soorten: de zweefalgen en de draadalgen. Zowel zweefalgen als draadalgen zullen geen problemen geven voor de gezondheid van de meeste vissen. Sterker nog, de meeste vissen voelen zich prima in een vijver vol algen. Het biedt een vijvervis extra voeding en bescherming. Het lastige van algen in de vijver is dat ze de uitstraling van onze vijver verpesten, en dat is nou net wat wij niet willen.

Algen herkennen.

Zweefalgen zijn eencellige organismen die in de vijver voorkomen. Zweefalgen zijn zeer klein en niet met het blote oog te zien, tenzij het er heel veel zijn. Je kunt ze dan zien door de groene verkleuring van het water.

Draadalgen lijken meer op onkruid in de vijver dan dat ze op algen lijken. De algen zetten zich vast aan alles wat er maar in de vijver bevind en vormen lange draden die de gehele vijver kunnen overwoekeren.  Draadalgen zorgen voor opname van enorme hoeveelheden afvalstoffen die in he...

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Vijverblog door Nikie van Oers

Veranderingen, maar wat?

woensdag 24 februari 2016 09:23:18 Europe/Berlin

VerbeteringenVaak zit je als bedrijf te denken wat wil de klant nu eigenlijk, deze vraag kunnen wij dan ook beter aan jou stellen! Wat zou jij verbeterd willen zien aan onze dienstverlening?

Jij kunt reageren op deze pagina zodat wij actief met jullie vragen en suggesties aan de slag kunnen gaan de komende periode. Te denken valt aan verbeteringen in de webshop, de manier van verzenden of de aanbiedingen die wij maken. Of wil je bijvoorbeeld een puntenspaarsysteem zodat je zelf spaart voor kortingen!

Natuurlijk kunnen wij niet iedere wens realiseren maar wij kunnen wel veel. In het verleden hebben we vele verzoeken tot verbeteren altijd zeer serieus genomen. Zo hebben wij bij de bouw van onze totaal nieuwe website (deze website waar jij nu opzit) rekening gehouden met de wensen van de klanten.

Laat het ons weten! 

Plan check act do

 

 

1 Reacties | Geplaatst in Laatste vijvernieuws door Nikie van Oers

De Koi kenner deel 4: De Tancho

dinsdag 23 februari 2016 10:14:33 Europe/Berlin

Kneepjes van de koikenner: Tancho

Een (meestal) witte Koi met één ronde vlek op de kop.

De Japanse vlag is helemaal wit met midden daarop een grote vuurrode ronde bal. Die rode vlek stelt een opgaande zon voor. Symbool voor: hoop, nieuwe kracht en beloftes. Japan wordt daarom ook wel ‘Het Land van de Rijzende Zon’ genoemd. Zoals de meeste mensen zijn ook de Japanners trots op hun vlag. U zult begrijpen dat een Koi, die er net zo uitziet als de Japanse vlag, zich in de bijzondere belangstelling van Japanners zal kunnen verheugen. Deze Koi is de Tancho. Elke Tancho heeft een rode vlek, die doorgaans precies op de kop van het dier is gesitueerd. De meest voorkomende Tancho is de Tancho Kohaku. Een volledig witte vis met een rode vlek op de kop. Er zijn echter ook Tancho Showa en Tancho Sanke. In principe komt de Tancho vorm voor bij elke Koi waar rood op zit. Ik heb zelfs ooit een Tancho Asagi gezien. Het is wel belangrijk dat er verder geen enkel rood vlekje op de vis te vinden is. Ook gee...

Lees meer

Labels:

Reacties | Geplaatst in Koi-Blog door Nikie van Oers

De Koi kenner deel 3: De Showa

dinsdag 16 februari 2016 10:26:25 Europe/Berlin

De kneepjes van de koikenner: Showa Sanshoku.

Showa

De Showa is, naast de Kohaku en de Sanke de derde koi die tot de Go Sanke groep hoort. De Go Sanke groep is in Japan en vrijwel overal elders in de wereld, de meest populaire van alle variëteiten in koi. In feite een soort van elite groep. De Showa is een driekleurige vis die is ontstaan in Japan tijdens de Showa Periode. Deze periode is de regeerperiode van de Japanse Keizer Hirohito die regeerde van 1926 t/m 1989. Vanaf 1989 tot heden regeert Akihito. Zijn periode heet Heisei. Als men consequent is, kan men ook spreken van de Showa Sanke. Sanke betekent immers, net als Sanshoku: driekleur. Iedereen noemt echter de Taisho Sanshoku (Sanke): Sanke en de Showa Sanshoku (Sanke): Showa. Een driekleurige vis die net als de Sanke de kleuren wit, rood en zwart heeft. Er is echter een belangrijk verschil. Een Sanke is een Kohaku met zwarte vlekken en is dus eigenlijk een witte vis waarop rode en zwarte vlekken zitten. Een Showa is een zwarte vis waa...

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Koi-Blog door Nikie van Oers

De Koi kenner deel 2: De Sanke

woensdag 3 februari 2016 09:55:24 Europe/Berlin

De kneepjes van de koi kenner: Taisho Sanke

Taisho Sanke jurymaatstaven

De basiskleur wit van een Taisho Sanke kortweg Sanke genoemd, moet natuurlijk sneeuwwit zijn. Gelig, crèmig of rozig wit is net als bij de Kohaku uit den boze.

De kleur van de Hi (rode) patronen bij Taisho Sanke moet vooral, gelijk aan kwaliteit zijn. Het moet helder en dik zijn. Vervagend of zwak Hi is uit den boze, evenals witte schubben die door het Hi-patroon heen schijnen.

Het Sumi (zwart) de derde kleur van de Sanke moet een mooie lakachtige glans hebben.

Taisho Sanke

De Sumi en de Hi patronen dienen zo geplaatst te zijn dat er een uitgebalanceerd patroon ontstaat. Voor het Hi gelden eigenlijk dezelfde regels als bij een Kohaku. Geen volledig rood hoofd, geen rood in de vinnen, geen kleine rode plekjes op de buik Waarbij het een vereiste is dat er rood op het hoofd voorkomt. Zwart (Sumi) daarentegen mag niet op het hoofd voorkomen daar dit als minpuntje wordt aangemerkt. Verder mag er geen Hi in de vinnen aanwezig zijn. Sumi s...

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Koi-Blog door Nikie van Oers
Van laag naar hoog sorteren

1-10 of 25

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wacht a.u.b...