Beluchting

Speciaal Uitgelicht

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 97

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 97

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

luchtpomp voor het aquarium

Zuurstof is essentieel voor al het leven in het aquarium. Met een luchtpomp of zuurstofpomp voor aquarium zorg je ervoor dat het water in het aquarium van voldoende zuurstof voorzien wordt.
Zuurstof is natuurlijk belangrijk voor de vissen maar ook voor de planten en bacteriën die in het aquarium en in het filter aanwezig zijn.  De bacteriën zorgen er op hun beurt voor dat giftige stoffen zoals ammonia en nitriet uit het water verwijderdt worden.
Aan de luchtpomp zit een slang met aan het uiteinde een luchtsteen die je in het aquarium aanbrengt. Uit de luchtsteen komen fijne zuurstofbelletjes die het water van zuurstof voorzien. 

Een luchtpomp of zuurstofpomp zorgt ook voor extra circulatie van het water. Door de opstijgende luchtbellen stroomt het aquariumwater mee omhoog en zorgt op deze manier voor extra circulatie. Door de luchtstenen effectief te plaatsen voorkom je op deze manier dat geen zones zijn met stilstaand water.


Geluid luchtpomp

In de praktijk blijken luchtpompen vaak wel wat geluid te maken. Een luchtpomp helemaal stil krijgen is helaas (nog) niet mogelijk maar er zijn wel dempers (silencers) verkrijgbaar waarmee je de luchtpomp stiller kunt krijgen door de trillingen te verminderen. Superfish heeft inmiddels een nieuwe serie luchtpompen die minder herrie maken, de smart air. Deze luchtpompjes worden tegen het glas van het aquarium gemonteerd, zijn echt stil maar hebben wel een beperkte levensduur.

waterornamenten voor luchtpompen.

Er zijn ook speciale ornamenten die op de luchtpomp of zuurstofpomp kunnen worden aangesloten, zo kunnen er bij duikers luchtbellen uit hun pak tevoorschijn komen. 
Er zijn ook bewegende ornamenten zoals een bubbelende schatkist waarvan het deksel door de lucht open en dicht gaat.

 

Luchtstenen en luchtbuis

bubble led strip

Luchtbuizen met led verlichting is het decoratief element van dit moment in het aquarium. In de luchtbuis zitten multi color leds die de luchtbellen verlichten. Dit is niet alleen een mooi effect in het aquarium maar geeft ook extra sfeer in de ruimte.


Luchtstenen of ook wel luchtuitstromers genoemd geven de lucht af aan het water. WIj hebben luchtstenen in verschillende formaten en kleuren beschikbaar.

 

Luchtslang en toebehoren

Luchtslang is in verschillende diamters en kleuren verkrijgbaar. 

 

groene luchtslang

Luchtslang groen wordt gebruik in aquarium met veel planten. Door de groene kleur is deze bijna onzichtbaar weg te werken achter en tussen de planten.

 

Heldere luchtslang

Heldere luchtslang voor het aquarium is ideaal bij aquaria met een lichte inrichting. De doorzichtige slangen vallen al snel weg tegen de achtergrond.

 

Terugslagklep bij luchtpomp

Gebruik altijd een terugslagklep tussen de luchtslang in combinatie met een zuurstofpomp. Een terugslagklep voorkomt dat er water in de luchtpomp kan lopen wanneer je de luchtpomp uitschakelt.

 

Luchtslang vastzetten in het aquarium doe je eenvoudig met een zuignap. Deze zuignappen zijn bij ons los of per 2 stuks verkrijgbaar.
Dus ook voor aquarium toebehoren zoals luchtverdelers en zuigers ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Dit zeggen klanten over ons

9,3/10
FeedbackCompany reviews

Uitstekend 2025 reviews

Wacht a.u.b...